15.10. Εστω
g G, h
A. Αρκεί
να δείξω ghg-1
Α.
Εξετάζω το
υποσύνολο Β = { gxg-1
: x A } της
G. Eχω:
(1) α, β
Β
α = gxg-1, β
= gyg-1, όπου
x, y
A
xy
A
(αφού η Α είναι υποομάδα)
και αβ = gxyg-1
B.
(2) e = geg-1 B, αφού
η Α είναι
υποομάδα και
έτσι e
A.
(3) α
Β
α = gxg-1, όπου
x
A
x-1
A ( αφού
η Α είναι
υποομάδα)
και α-1 = gx-1g-1
B.
Ετσι η Β είναι υποομάδα της G. Η συνάρτηση φ : Α ® Β, όπου φ(x) = gxg-1είναι 1-1 και επί (βλέπε 15.9.).
Αρα και η Β είναι τάξεως m. Από τα δεδομένα, Α = Β.
Τώρα, από το
γεγονός ότι h
A , έχω ghg-1
Β, άρα ghg-1
Α. Ο.ε.δ.